Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betalade skadestånd i tid för valet

Sverigedemokraten Louise Erixon från Gävle förnekar ett samband mellan hennes kandidatur till Europaparlamentet och att hon till slut betalade skadeståndet till en person hon misshandlat.

Skadeståndet hade förblivit obetalt sedan 2005. Louise Erixon var då 15 år och dömdes för att ha misshandlat en annan flicka i Stadsparken i Sandviken.
En del av straffet var att betala ett skadestånd på 7000 kronor till den andra flickan.
Men Brottsoffermyndigheten, som först betalade ut ersättningen till flickan, har haft stora problem att driva in motsvarande belopp från Louise Erixon.
Denne betalade in 1000 kronor vid ett tillfälle men satte annars in en hundralapp då och då.
Först i december i fjol, ganska precis en vecka innan Sverigedemokraterna offentliggjorde hennes kandidatur till EU-parlamentet, betalade Louise Erixon plötsligt in hela det återstående beloppet, drygt 4000 kronor.
SD-politikern förnekar att skulle finnas ett samband.
- Jag betalade när jag fick jobb och en inkomst. De flesta människor förstår nog att det inte går att betala en klumpsumma på 7000 kronor om man inte har en inkomst, säger Louise Erixon.
Ett inslag i Sverigedemokraternas politik går ut på ökat stöd till brottsoffer.