Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil körde in i deras hus

Lars Andersson och hans vän Anders Olsson från Gävle satt och läste morgontidningen i uterummet vid Skånelängan i Hjärnarp när det plötsligt smällde till.

En personbil hade kört i full fart rakt in i huset.

– Jag tyckte först att det lät som åskan, berättar Lars Andersson, som tillsammans med sin hustru Birgitta flyttade från Gävle till Hjärnarp i Skåne för två år sedan.

– Nej, det där var inte åska, sa jag, för jag såg hur tegelstenarna for iväg, säger Anders Olsson från Gävle, som just nu är på besök i Skåne.

Bilen hade kört in ungefär en meter i hörnet på huset. Just där finns ett av sovrummen.

– Det var tur att ingen låg och sov där, för då hade man nog hoppat högt. Och tur att ingen var ute på vägen när bilen kom, för det måste ha gått fort. Men allra viktigast är väl att ingen dog, säger Anders Olsson.

Enligt en granne som såg hela olyckan hade bilföraren kommit ut med ena hjulparet i gruset ungefär 50 meter från huset och inte lyckats få upp bilen på vägbanan igen. Kollisionen med huset blev våldsam. Bilen var illa tilltygad, men föraren klarade sig enligt uppgift utan allvarliga skador.

Medan Lars Andersson ringde efter ambulans sprang Anders Olsson fram till bilen.

– Det dammade så mycket att jag först trodde att bilen börjat brinna men så var det inte. Killen som körde var vid medvetande, men chockad förstås. Det var jag också, säger Anders Olsson.

Under dagen har försäkringsbolaget undersökt husets skador.

– Det går nog att reparera utan problem. Kanske ska jag göra någon sorts mur ut mot vägen också. Jag har funderat på det tidigare, men huset har stått här sedan 1800-talet utan att någon kört in i det förut, säger Lars Andersson.

Anders Olsson räknar med att åka hem till Gävle i slutet av veckan.

– Det är väldigt skönt att ingen skadades allvarligt, säger han.