Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil mosad av tåg

GÄVLEEn bil körde av viadukten på Furuviksvägen och kolliderade med tåget sent i går kväll.Ingen person skadades, men en hund blev kvar i bilen och skadades allvarligt.

Annons
Larmet kom till räddningstjänsten vid halv elva-tiden i går kväll. Enligt de uppgifter som kommit fram vid Gefle Dagblads pressläggning kom personbilen från Bomhus och var på väg åt Furuvikshållet. Före viadukten strax innan Furuvik kom bilen över på fel sida av vägen, körde i hög fart nedför slänten, voltade och landade på banvallen. Strax efter det blev bilen påkörd av tåget.
Då hade de som färdats i bilen hunnit ut, men en hund blev kvar i vraket.
Den togs om hand av räddningspersonalen på platsen, och uppgavs vara allvarligt skadad.
Enligt räddningstjänstens insatsledare Bo Andersson var det ett södergående persontåg som krockade med bilen, men kollisionen var så liten att tåget inte ens stannade. När räddningsstyrkan kom till platsen satt två personer i diket vid sidan av vägen. Båda nekade till att ha åkt i bilen. Enligt uppgift ska en tredje person ha färdats i bilen, men flytt till skogs efter olyckan.
MAGNUS LUNDQUIST