Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildelever ställer ut - ute

SANDVIKEN
Fem olika konstverk skapade och inspirerade av naturen finns nu längs 2,5 km promenadslingan i Högbo bortom milplatsen. Det är bildeleverna från årskurs 2 på Hammargymnasiets estetiska program som gjort konstverken.

Annons
Här finns Tomtebyn, egentligen skulle det bli något annat, men de två tjejerna Sara Jonasson och Ster Hajo ändrade sina planer när snön föll i måndagsnatt.
- Med platsen och den fina snön så blev det så naturligt med ett tomteland, säger de båda.
Det är femte gången som bildelever från Hammargymnasiet gör konst ute i Högbo. Det är ett samarbete mellan konstföreningen Oden, Hammargymnasiet och Högbo Bruk.
Tidigare har det varit både snö och eld som nyttjats, men den här gången utnyttjas naturen. Egentligen var temat jordkonst, men snön gjorde att ämnet ändrades.
Eleverna har fått fria händer att utnyttja omgivningen, naturmaterial och skulptör Åsa Herrgård som varit gästlärare är imponerad av eleverna.
- Det roliga är att eleverna jobbat fram individuella verk och utifrån den plats de valt, säger hon.
I går kväll var det kvällsvernissage och konstverken, Tropicana land, Vilja att ge liv, Tomtebyn, Kärlekens port och Mardröm, kommer att finnas till beskådande de närmaste två veckorna.

ULF GRANSTRÖM