Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilder av Rudsjöns fågelliv

Rudsjön i Bomhus, Gävle är just nu isbelagd och trist men snart blir det ändring på detta. Om ett par månader kommer det att sjuda av liv i sjöns vikar och vassruggar då tusentalet fåglar av alla de slag invaderar för att utföra sina familjebestyr där.

En som har bra koll på allt detta är naturfotografen Göran Persson boende i Bomhus. Under våren och försommaren tillbringar han nämligen mycket av sin fritid längs sjöns stränder då i sällskap av sin kamera med långa objektiv och så förstås kaffemuggen och mackor.

Resultatet från dom utflykterna kan man fram till och med 1 mars se i en utställning som Göran presenterar i Bomhus bibliotek. Där får man följa vårens framskridande vid och runt sjön från den första blåsippan, snokens solbadande, fåglarnas bobyggande, revirstrider och slutligen en inblick i deras barnkammare. 

Nils-Olof Engberg