Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljakterna är faktiskt spännande

Ni har sett det förut. Vin Diesel spottar ur sig förutsägbara oneliners och kör bil som om det inte fanns någon morgondag. När det inte är streetrace fylls filmen av musik med tung bas och Vin Diesel dricker öl omgiven av miljontals brudar i minimala bikinis eller visar sin massiva kroppshydda iförd ett linne i storlek XXS.

I den fjärde filmen om bilbusen Dom Toretto utvecklas Vin Diesels rollfigur ytterligare. Plötsligt är Dom Toretto lillebror till David Carusos rollfigur i ”CSI: Miami”. Med hjälp av sin briljanta hjärna upptäcker han omedelbart spår vid en brottsplats, spår som den korkade polisen naturligtvis missat, och som den store förare han är kan han med hjälp av att dra fingret längs vägbanan komma fram till vem som är boven i dramat. Det enda som saknas är solglasögon och en omodern frisyr.

Men trots att vi har sett det förut, och trots att vi vet hur filmen slutar, är biljakterna faktiskt spännande. ”Fast and Furious” bjuder inte på något fantastiskt skådespel eller ett briljant manus, men underhållande biljaktscener finns det däremot gott om.

Från första sekund, bokstavligen, ser vi Vin Diesel och Michelle Rodriguez i några halsbrytande scener och resten av filmen fortsätter i samma tempo.

Gillar du de tidigare filmerna om Dom Toretto är du förmodligen förtjust i snabba vrålåk och kommer därmed inte att bli besviken.