Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljardhall mister alkoholtillstånd

Steel town biljard på Odengatan mister sina alkoholrättigheter. Överservering och dålig uppsikt över gästerna vid kontrollanters besök vägde tungt vid kommunens beslut.

Biljardhallen får också avslag på sin ansökan om att bygga ut sin serveringsyta utomhus. Båda besluten togs av en enig individ- och familjeomsorgsnämnd.

– Det har brutits mot alkohollagen vid flera tillfällen. Bara att berusade personer har serverats alkohol när våra kontrollanter varit på plats är ett tillräckligt skäl tycker vi, säger nämndens ordförande Hans-Olov Frestadius.

Steel town biljards serveringstillstånd ifrågasattes av kommunen redan i höstas. I oktober rapporterade kommunens restauranginspektörer om sina första iakttagelser om så kallad överservering.

Under besök under våren ska inspektörerna ha upptäckt samma sak samtidigt som de upplevde att biljardhallspersonalen inte hade kontroll på uteställets uteservering. I utredningsmaterialet ger även polisen en bild av att det stundtals varit stökigt i området kring biljardhallen.

Vid gårdagens nämndmöte närvarade biljardhallsägaren Johnny Larsson med sin advokat. Han kommer att överklaga beslutet till länsrätten och kräva att beslutet inte ska gälla tills vidare.

– Vi tycker att beslutet är horribelt. Det handlar om två händelser på ett och ett halvt års tid. Det finns ställen som sköter det betydligt sämre i Sandviken, säger Johnny Larsson.

Ägaren tycker inte att Steel town biljard kan lastas för de händelser som polisen har vittnat om.

– Det kan ju inte vara vårt jobb att ta hand om personer som vistas på gatan utanför som vi inte råder över, säger Johnny Larsson.