Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Billigt att köpa bil i USA

Knappt har den amerikanska skrotningspremien annonserats förrän Chrysler drar igång ett aggressivt priskrig. Biltillverkaren dubblar nu statens bonus så att den som byter in en gammal törstig bil mot en ny numera kan få upp till 9 000 dollar, det vill säga nästan 70 000 kronor, i rabatt. Detta under förutsättning att den nya bilen är en Chrysler, Jeep eller Dodge.

Köpvillkoren hos en Chrysler-handlare i USA är sådana att man får 72 månaders räntefri avbetalning, upp till 4 500 dollar, motsvarande strax under 35 000 kronor, i bidrag från staten och upp till 4 500 dollar i rabatt om man köper en bil av 2009 års modell före den 31 augusti.

Nu är det ju inte så att alla bilar i Chryslers program är så där värst snåla med bränslet vilket betyder att en del av dem inte klarar de miljökrav som ställs för att få skrotningspremien. Därmed finns en uppenbar risk att bilarna blir svårsålda och det är naturligtvis bakgrunden till att Chrysler lovar att ge sin rabatt även till de som köper en törstigare bil.