Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bio Herbs annons borttagen

SANDVIKENFöretaget Bio Herbs lokala annonser är nu borta från Arbetsförmedlingens platsbank.

Annons
- Om de skulle komma med en ny annons skulle jag nog vara mer tveksam, säger Johan Thore, den arbetsförmedlare som lade in Bio Herbs annons i Platsbanken i Gävle.

Mycket förvånad
Han blev mycket förvånad i söndags när han läste om Bio Herbs tvivelaktiga rekryteringsmetoder i Gefle Dagblad.
- Det här har ju inte varit känt hos oss, att man avkrävs 1 350 kronor för att bli säljare. Sådant kan inte vi kontrollera, säger han.
Även om han hade känt till företaget är det inte säkert att han eller hans kollegor runt om i landet hade kunnat stoppa annonserna.
- Egentligen är reglerna sådana att vi ska lägga ut alla annonser som kommer, sedan de kontrollerats så att de inte bryter mot lagarna om etnisk diskriminering och jämställdhet. Vi kan inte bara säga nej, säger Johan Thore.

Inte helt borta
Han menar att det även finns seriösa företag som bygger på franchisemetoden, och att det inte är arbetsförmedlarens uppgift att sålla.
Bio Herbs är inte helt hållet borta från Platsbanken.
En annons med ospecificerad arbetsort finns kvar, men adress och telefonnummer går inte till Lasse Olsson utan till en av hans medarbetare i Örsundsbro. Det falska påståendet om 25 års erfarenhet syns inte heller till i några annonser. I andra annonser på internetsidor söks säljare till isländska hudvårdsprodukter av märket Purity Herbs, utan att företagsnamnet Bio Herbs nämns.

HANNA JANSSON