Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biorec: Nakenchock inte så perfekt för Barden Belles

MUSIKALKOMEDI
Pitch Perfect 2
Regi: Elizabeth Banks
I rollerna: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Skylar Astin, Elizabeth Banks, John Michael Higgins m fl.
Filmstaden & Roxy/Star
Betyg: 3/5

Girlpower i universitetsmiljö bjuds det på ännu en gång när uppföljaren till "Pitch Perfect" nu är aktuell.

Tjejerna i a capella-gänget Barden Belles är samlade igen och det börjar med en katastrof. Fat Amy spräcker byxorna under en föreställning och det visar sig att hon, hängande upp och ner, inte har något därunder. Och detta sker inför ögonen på självaste Barack Obama! En skandal som ger heta rubriker i hela det väldiga medialandet.

På en gång ska erkännas att "Pitch Perfect 2" har sina ljusa och fyndiga stunder. Skämten kan i många fall uppfattas som banala, men rätt som det är undslipper sig aktörerna sylvassa repliker och oneliners där det är omöjligt att hålla sig för skratt. Här drivs det med de flesta av nöjesbranschens alla delar, med musikindustrin (inte minst den tyska), med talangjaktstävlingar och... just name it. Satiren är stundtals helt underbar och allra bäst är de två tv-kommentatorerna, som spelas av John Michael Higgins som mullig mansgris och Elizabeth Banks (från "Hunger Games") som spyr ur sig sarkasmer. Den sistnämnda står även för regin.

Det är en typisk collegefilm, fast med tjejer som via medlemskap i a capella-gruppen drömmer om en stor musikkarriär i huvudroller. Inte basket eller hockey eller fyllefester som det brukar vara när det är grabbigt värre.

Anna Kendrick (mest känd som Stanley i "Twilight"-serien) har en sorts huvudroll som Beca men Brittany Snow ("Hairspray") som Cloe är ledaren för gruppen och Rebel Wilson är kul som Fat Amy.

Hur det går för Barden Belles när VM i a capella avgörs i Köpenhamn, där de seger är det enda som räknas för att få upprättelse för den pinsamma nakenchocken, kan ni lätt räkna ut själva.

Till sist måste jag framhålla de tempofyllda musiknumren och då särskilt "You're Gonna Miss Me When I'm Gone", den härliga låten. En titel som väcker funderingar hos en avgående tidningsrecensent. Ha det!