Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biskvier i ny tappning

September närmar sig sitt slut och vi kan inte annat än att tacka för en härlig månad. Nu får vi bara hoppas att resten av hösten blir fin också. De mer och mer mörka kvällarna är det inte mycket att göra åt, men vi får mysa hemma i stället, tända ljus och kanske fika lite.

Att mysa betyder också att unna sig något gott till fikat. Veckans bakverk är en gammal klassiker men i ny tappning. Biskvier är en favorit för många, även för mig. De vanliga kan vara lite kladdiga att göra, men varför inte förenkla det hela och göra biskvierna i en form.

Ju mindre form du använder ju högre blir biskvierna. Jag använde en långpanna, därför blev de ganska platta. Men smaken är ju densamma och i värsta fall kan man ta två. Kom ihåg att botten måste vara helt avsvalnad innan du har på smörkrämen, annars smälter den och dessutom är det bra om allt är riktigt kallt när det är dags att ha på chokladtäcket. Ställ sedan hela formen kallt för att stelna innan du skär i bitar. Storleken bestämmer du som vanligt själv. De går att frysa.

Tips och frågor mailar du till: helena.bjorklund@mittmedia.se

Helena Björklund 026-15 96 46 helena.bjorklund@mittmedia.se