Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjässen föll för Jonnys bössa

Jonny Åhlstrand var egentligen ute på älgjakt med jaktlaget i Gysingeskogarna i går förmiddag.

Men det slutade med att han kom tillbaka med ett vildsvin – på 220 kilo.

Först såg han bara vildsvinet lite undanskymt på håll, lurpassandes på tvååriga jämthunden Imra som skällde ilsket på galten. Den gjorde först några utfall mot hunden, innan den plötsligt satte iväg rakt emot platsen där Jonny stod. Han agerade rent reflexmässigt, säger han.

– Jag sköt tre skott som alla träffade och han landade bara en meter framför mina fötter. Det är ju svårt att veta vad som hänt annars, om han vikit av i sista stund eller hoppat på mig. Allt gick på några sekunder, säger han om dramat i skogen.

Det var då, när vildsvinet fallit till marken, som han såg att det rörde sig om ett ovanligt stort djur. Men att det vägde så mycket som 220 kilo visade sig först när djuret vägdes senare på dagen hos en kompis i Forsbacka. Själv hade han gissat på kanske 150 kilo, säger han.

Jonny Åhlstrand har skjutit vildsvin förut, men knappast något som gett så mycket kött som det här.

– Nu ska den hänga på tork en vecka först, sedan blir det väl att äta vildsvinskött framöver.

”Jag sköt tre skott som alla träffade och han landade bara en meter framför mina fötter. Det är ju svårt att veta vad som hänt annars”