Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björk föll över parkerad bil

SANDVIKEN
Mängder av träd gav vika för stormen i Sandviken i går. På Odengatan knäcktes en stor björk och föll rakt över vindrutan på en parkerad Volvo.

Ovädret skapade även elavbrott, men få kunder drabbades, enligt Sandviken Energi.

Knäckta björkar
Volvon på Odengatan bakom polishuset befriades på förmiddagen sedan personal från Sandvikenhus fått rycka ut med motorsågen.
Samtidigt som björken rammade Volvon ska en förbipasserande bil ha träffats och skadats.
Ett liknande öde drabbade en bil, eller snarare bilägare, på Baldersgatan. En björk knäcktes och toppen hamnade på bilen.

Högbovägen
Tidigare under tisdagsmorgonen föll ett träd in på Högbovägen vid djursjukhuset. Trädet skapade vissa mindre störningar i trafiken innan räddningstjänsten kunde lyfta bort det.
Även på Åhléns parkering föll ett mindre träd ut på gångbanan vid Hyttgatan. Och på Malmgatan lossnade en stor gren.
Hos Sandviken Energi fick personalen extra mycket att göra i går. Men det var aldrig några större bekymmer, berättar Kjell Johnsson på driftavdelningen.

Strömavbrott
- Det är inte så många kunder som drabbats. Det är en del skogslinjer vid Granstanda och Kalltjärn som haft lite längre strömavbrott, säger han.
Där var elen borta i drygt fyra timmar i går. Även årsundaborna var utan el, men bara i en minut.
Inga människor ska ha kommit till skada under årets första riktiga höststorm.

JOHAN PIHLBLAD
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se