Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bläddrande samlare fann motiv i Valbo

GÄVLE
Vykortsmässa i Valbo kommunalhus. Kunde det vara något?

Annons
Uppenbarligen, för när mässan varit öppen knappt två timmar hade 101 besökare valt att ägna en del av den lediga söndagen åt gamla vykortsmotiv.

Van samlare
Bland dem fanns Lars Sunemo från Bönan.
- Jag har nog handlat för 700 kronor, säger den vane samlaren och visar ett av nyförvärven. Motivet är just Bönan kring sekelskiftet och det är poststämplat 1918.
Möjligen att besökarna trodde att vykorten skulle vara prydligt upphängda på väggarna. I stället fanns tusen och åter tusen vykort i lådor man kunde bläddra i.
Samlarna dominerade klart bland besökarna.

40 000 vykort
- Jag har med mig 40 000 vykort, säger Christer Ögren från Upsala Vykortssällskap. Utställningen arrangerades också i sällskap med Tre Ankare, lokalavdelning i den rikstäckande vykortsorganisationen Nordstjärnan.
- Det började när jag samlade på mig Gysinge-motiv, hembygden alltså. Jag har en liten antikaffär och köper hela hem. Så får jag många gamla vykort, berättar Christer Ögren.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se