Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 35-årsåldern flydde efter skottlossning i Vallentuna – upptäcktes i Gävle

En skottlossning inträffade i Vallentuna norr om Stockholm sent på söndagskvällen. Två män misstänks för grovt olaga hot och brott mot vapenlagen, varav den ena flydde i en bil. På måndagseftermiddagen upptäcktes mannen i Gävle och kunde senare gripas i Uppsala.

Annons

Det var vid 21.49 på söndagen som larmet om skottlossningen inkom till polisen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en man ha avlossat flera skott på en adress i Vallentuna.

Han ska senare ha flytt från platsen i en bil och jagades sedan av ett stort polispådrag bestående av flera patruller, piketstyrka och helikopter.

Klockan 16.09 på måndagseftermiddagen upptäcktes den efterlysta bilen i Gävle, men först i Uppsala lyckades polisen stoppa mannen med hjälp av spikmatta strax efter 17.30-tiden. Sedan tidigare hade en man gripits i samband med skottlossningen i Vallentuna, misstänkt för grovt olaga och brott mot vapenlagen.

– Mannen som greps i Uppsala var anhållen i sin frånvaro och fördes sedan till polisstationen i Solna misstänkt för grovt olaga hot och brott mot vapenlagen, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl inom region Mitt.

Enligt Marcus Svensson ska mannen som flydde vara i 35-årsåldern och båda männen är hemmahörande i Stockholm.

Nya Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar i din app

Nya Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Mer läsning

Annons