Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärsbo misstänks för grova barnvåldtäkter via webbkamera – Åklagaren yrkar på minst tio års fängelse

I dag var den sista rättegångsdagen i målet mot en misstänkt nätpedofil bosatt i Skutskär. Mannen i 40-årsåldern misstänks ha utsatt ett tjugotal barn för grov våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp. Kammaråklagare Emelie Källfelt yrkar på minst tio års fängelse, enligt P4 Gävleborg.

Annons
En man i 40-årsåldern misstänks för grova barnvåldtäkter via webbkamera. Bilden är från ett annat sammanhang.Bild: Thomas Winje Øijord / Scanpix NORGE / SCANPIX

Gefle Dagblad har tidigare skrivit om den man, som enligt åklagaren, ska ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering över internet.

Minst 27 unga flickor från USA, Kanada och Skottland ska ha utnyttjats och fler av dem som identifierats var under 15 år.

LÄS OCKSÅ: Man i 40-årsåldern åtalas för grova barnvåldtäkter via webbkamera

Rättegången har pågått sedan 28 september och i dag var den sista dagen. Det är sjätte gången han som mannen åtals för sexualbrott och det borde påverka straffet, enligt kammaråklagare Emelie Källfelt.

–Det har varit en del av hans livsstil, får man tolka det som. Sammanfattningsvis så anser vi att den samlade brottslighetens straffvärde uppgår till i vart fall tio års fängelse, säger hon, i P4 Gävleborg:s ljudinspelning direkt från rättegången.

Mer läsning

Annons