Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsagd busschaufför med synfel fick förlikning

/
  • Förutom ett skadestånd på 105 000 kronor krävdes Nettbuss på drygt 70 000 kronor i utebliven lön plus ersättning för annan ekonomisk skada.

Efter tre timmars möte kunde busschauffören och Nettbuss komma överens.
– Han är lagom nöjd, säger mannens advokat Conny Engstrand.

Annons

Som Gefle Dagblad skrivit tidigare har busschauffören blivit uppsagd från Nettbuss Stadsbussarna i Gävle. Orsaken var att han förlorade sitt körkort på grund av ett synfel.

Läs mer: Stadsbussarna stäms av uppsagd chaufför

Men enligt mannen och hans advokat Conny Engstrand var uppsägningen felaktig eftersom synfelet kan avhjälpas med en operation. Tills vidare borde mannen i stället ha blivit omplacerad, menar de.

I maj skickade de in en stämningsansökan till Gävle tingsrätt. Förutom ett skadestånd på 105 000 kronor krävdes Nettbuss på drygt 70 000 kronor i utebliven lön plus ersättning för annan ekonomisk skada.

Den jurist som svarat på anklagelserna för Nettbuss räkning menar att uppsägning var det enda alternativet eftersom det inte gick att omplacera mannen.

Under onsdagen träffades parterna för en muntlig förberedelse i Gävle tingsrätt. Då kunde de enas om en förlikning.

– Han är både nöjd och lite missnöjd. I en uppgörelse måste man alltid ge efter lite, samtidigt tar man en väldig risk genom att gå hela vägen till domstol. Om man lägger ihop helheten är ändå ganska mycket vunnet, säger advokat Conny Engstrand.

Exakt vad uppgörelsen innebär är hemligt. I avtalet har båda parter lovat att inte berätta vad de kommit överens om.

Läs mer: Så ska stadsbussarna bli snabbare

Läs mer: Jag vill inte tjafsa med chaufförerna

Mer läsning

Annons