Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandade reaktionerpå ägarbyte

GÄVLEKorsnäs sågverk får nya ägare i slutet av augusti. I går informerades de anställda om att statliga Sveaskog köpt sågen.

- Det tas emot med blandade känslor, säger Ingvar Hedling, ordförande i fackklubben på sågverket.
Sågverket har nyligen genomfört en kraftig bantning av personalstyrkan och för många är det svårt att värdera ett ägarbyte. Men Ingvar Hedling är personligen positivt inställd.
- För mig känns det inte fel. Nu får vi en ägare som riktar in sig på sågverksrörelsen.

Del av större affär
Köpet av sågen är en del i den större affär som GD berättade om i går. Sveaskog köper inte bara sågverksrörelsen utan även en tredjedel av Korsnäs skogsinnehav för drygt två miljarder kronor.
Någon effekt på Korsnäs övriga fabriker kommer inte affären att få, säger Korsnäs vd, Per Lindberg.
- Verksamheten är helt opåverkad på kort sikt.
- Vi har leveransavtal som tryggar virkesförsörjningen, säger Per Lindberg, som tycker att affären är bra. De nya ägarna har en uttalad ambition att utveckla sågverksrörelsen.
Enligt Ingvar Hedling har de nya ägarna planer på att öka produktionen vid sågverket. Men om det kan leda till fler anställda är han mer osäker på. Idag finns det 70 kollektivanställda vid sågverket och cirka 15 tjänstemän.
SVEN-OLOF EKMAN
026-15 96 42
svenolof.ekman_gd.se