Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Blås in pucken med hårfön..."

Annons

Hej Keb!
Jag ser att du skriver att "Brynäs har så svårt att göra mål!".

Jag ska berätta varför, när Brynäs FÖR en match på detta vis skapas MASSOR av chanser framåt. Det snurras jättebra i långa perioder. MEN, det finns ingen som vill skjuta förrän det är totalt öppet mål och man lika bra kan blåsa pucken över linjen med hårfön.

Titta på de etablerade topplagen i ES. När de för en match som vi gjorde igår avlossar man minst 35-40 skott, Brynäs sköt igår 26.

Det finns en anledning till att världens bäste genom alla tider myntade uttrycket; "100% av alla skott du inte tar, går inte i mål"

I truppen nu finns egentligen bara två stycken som tar skott när tillfälle ges, det är Widing och Jonsson. De gör det jäkligt bra och skulle alla skjuta lika ofta som de skulle vi redan ha gjort 20-30 mål mer denna säsong.

Tyvärr vill Dackell, Molin, Sandin, Hansen, Granström, Alcén m.fl. bara snurra och cirkla och slå en flipp-pass tills någon har öppen bur.

Igår fick laget ovationer från hela arenan efter ett PP där man förvisso haft bra tryck men på 2 min bara fått på ett skott mot mål. Det är ju verkligen uselt!!

Vad beror det på? Varför ska det spelas så snyggt för att sen inte ta ett skott?

Hoppas vi får en trevlig Hockey-Lucia i morgon!Brynäs har de senaste åren haft väldigt svårt att göra mål i pp-spelet, undantaget då förstås under Brendl-perioden förra säsongen.
Men det är historia nu...
Brynäs är också ett lag som för det mesta alltid överdrivet runt, runtspelet kring sargen inne i zonen - och sällan går mer rakt på mål med skott som följd.
En bristvara, helt klart.

I dag stämmer det, det du skriver, om att Widing och Jonsson är allt för ensamma om att skjuta och ta avslut - men i Widings fall går det ändå till överdrift, tycker jag bestämt.
Hur många av hans skott går igenom försvarssäcken och träffar målet? Inte många det, oftast skapar hans skott returer med livsfarliga kontringar i stället från offensiva blå för motståndarna.

Mer läsning

Annons