Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blodigt bråk i centrala Gävle

GÄVLE Det var sammanstötningar mellan nynazister och personer med invandrarbakgrund på tre platser under natten till tisdagen. En yxa och en machete togs i beslag.

Annons
Strax efter två på natten fick polisen de första samtalen.
Bråk uppstod mellan en grupp män kända för sina högerextrema åsikter och en grupp med invandrarbakgrund utanför restaurangen Nivå på Södra Kungsgatan. Ingen skadades och den högerextrema gruppen började gå mot Öster. Vid centralstationen hade två polispatruller dragits samman och man visiterade de aktuella personerna utan att finna några vapen.
Nästa sammandrabbning skedde på Öster, dit även männen med invandrarbakgrund begett sig. Ingen greps men en väktare överlämnade en yxa till polisen. Grupperna särade på sig. Men natten var inte slut. Nära Shell Norrtull iakttogs fyra högerextrema män en tredje gång. En av dem ska ha varit blodig och burit en machete, som också togs i beslag. Enligt uppgift ska de ha sökt personer som färdades i en BMV, eftersom en BMV var registrerad på en av de män som de bråkat med.