Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bluffräkning på porrtjänster

GÄVLEÄnnu en Gävlefamilj har drabbats av bluff-fakturor från företaget Scan Bill.

Annons
Företaget påstår att familjen använt deras dyra porr-tjänst på internet.
Det förnekar familjen bestämt.
För en månad sedan fick Gävlefamiljen en faktura från Scan Bill på 299 kronor. De valde att kontakta konsumentvägledaren i stället för att betala.
-Vi rekommenderar alltid att skriva till företaget, oavsett vad som står på fakturan, säger konsumentvägledare Kristina Fält och fortsätter:
-Jag har tagit reda på vart företaget har sin postbox och ringt till det kontoret. De säger att en man tömmer boxen regelbundet. Ändå kommer breven tillbaka med "adressat okänd". Det är tydligen han själv som skriver det på breven, säger hon.
Fakturan i sig är väldigt hotfullt utformad. "Om betalning ej sker inom 30 dagar så debiteras ni den faktiska avgiften á 1500 kr/uppkoppling + inkassoavgifter. Om ni dock betalar inom 30 dagar rabatteras avgiften till 299 kr/uppkoppling". står det i övre hörnet.
Dessutom vill inte företaget bli kontaktat via post utan hänvisar till sin hemsida, eller telefon. Finstilt kan man läsa att det kostar 20 kr/min att ringa till företaget, 30/min att faxa.
Företaget har granskats av allmänna reklamationsnämnden, ARN, som kommit fram till att eftersom kunden inte accepterat några avtalsvillkor med Scan Bill ska företaget inte heller ha betalt.

MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist_gd.se