Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo en natt på hotell och du får ta sängen med dig hem

Bo en natt på Hotell Gävle och du får ta sängen eller soffgruppen med dig. Det erbjuder hotellägaren, Janne Ansgariusson, sina kunder. Men erbjudandet är begränsat.

Det låter nästan som en reklamfilm när Janne Ansgariusson erbjuder inredning på köpet för de som bor en natt eller längre den sista veckan hotellet har öppet. Men hotellet ska tömmas så han har inte så många val.

Se TV-klippet på Hotell Gävles inventarier som ska säljas eller skänkas bort.

– Vi är uppsagda och stänger den 23 juni, till midsommar. Vi ska vara ute ut lokalerna den sista juni.

Det handlar om 49 rum och en trerumslägenhet som ska tömmas. Det som blir kvar efter de sista hotellnätterna kommer Janne att försöka sälja. Den som vill kan redan nu titta vad som finns och förhandsboka.

– Sängarna kanske kan gå till något flyktingboende men gästerna får gärna ta med sig en släpkärra, säger han lite skämtsamt.

Hotell Gävle vid Staketgatan har funnits sedan 1959. De senaste 14 året har Janne bedrivit verksamheten men nu har fastighetsägaren sagt upp hotellet och sålt fastigheten till ett bolag i Stockholm som ska driva - hotell!

– Det är bedrövligt att vi blev uppsagda av förre ägaren men personligen tycker jag det är ganska skönt. Frun fortsätter driva hotell Aveny men jag har varit med och lagt ner hotell Norrtull, berättar Janne.

Tuffa tider för små hotellägare alltså.

Hotell Gävle har haft ett antal stamgäster och för några av dem har Janne löst situationen. Men de två fast anställda har han inte kunnat göra så mycket för. De kommer att avskedas efter att ha varit trotjänare under många år.

– Det här betyder också att Excellens flyttar sin verksamhet till Malmö.

Excellens är den hockeyträningsanläggning som funnits i hotellets garaget under några år. Anläggningen har Sveriges enda åkband för skridskor men nu är det slut med åkandet för Gävle de.