Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Kaspers Orkester dränkta i sol

4 500 begav sig till Furuviksparken på lördagskvällen för att se Bo Kaspers Orkester. Bandet själva hade laddat upp inför spelningen med att titta parkens alla djur.

Det var en storpublik som letat sig till Furuviksparkens stora scen på lördagskvällen för att se Bo Kaspers Orkester. Vädret gör sitt också, solen skiner starkt när bandet kliver upp på scen. Bandet har inte släppt en ny skiva sedan 2012 års "Du borde tycka om mig" men är åter i ropet på grund av sångaren Bo Sundström medverkan i TV4:s populära program "Så mycket bättre" i vintras.

Och visst blir det en hel del låtar från programmet.

– Ja, det kommer några sådana i kväll, det är roligt att göra dem för de är ju svinbra, säger sångaren och frontmannen Bo Sundström.

Det innebär bland annat tolkningen av Titityo och Kleerups "Longing for lullabies" och Lill Lindsfors "Sympati".

– Att träffa en legend som Lill Lindfors, först är man jätteblyg men sen så...nej, det hände ingenting mellan mig och Lill, säger Bo till publikens skratt.

Det var inte länge sedan bandet senast besökte Gävle. I mars gjorde de en konsert på Gävle Konserthus. Inför framträdandet berättar Bo att bandet gått runt i parken och tittat på alla djuren.

Men allt är inte bara myspysig sommarkväll, Bo tar även politisk ställning på Furuviksparkens scen.

– Det är ju val i höst, och vi säger: in med feministerna och ut med rasisterna, säger han och publiken jublar.

Johanni Sandén 026-159600 johanni.sanden@gd.se