Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bob Dylan

Annons

Alltid konstig –alltid intressant. Så går det att sammanfatta Bob Dylans två senaste decennier. "Together Through Life"är en platta som tittar bakåt och låter i många stunder som något som kunde vara producerat på 1940-talet eller inledningen av 50-talet.
Texmex och blues med Los Lobos David Hidalgos dragspel i centrum. Tio låtar som ledigt flyter fram och där musiken skrivits av Dylan och textförfattats tillsammans med Greatful Deads Robert Hunter.
"Together Through Life"känns ändå som en Dylan-bagatell trots att hans musik har en tendens att växa efter ett tag. "I Feel A Change Comin’On", "Jolene"och "Beyonde Here Lies Nothin’ är spår som bara blir starkare för varje genomlyssning till exempel. Texterna är bitterljuva, romantiska och lätt sentimentala. Men aldrig riktigt så där tunga och tänkvärda som de kan vara.
Av hans fyra senaste album "Time Out Of Mind"(97), "Love & Theft"(01) och "Modern Times"(06) törs jag ändå påstå att "Together Through Life"är den svagaste.
ANDERS SUNDIN