Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bockbrännare irriterar köpmän

GÄVLE Söders Köpmän ilsknade till ordentligt när de såg bockmannen Lawrence Jones debattartikel i en kvällstidning.För den ska Jones ha fått 750 dollar - som han begärt att få skickade extra fort.Därmed hann Söders Köpmän inte lägga beslag på dem.

Annons
Lawrence Jones dömdes för att bränt ner bocken 2001. Som straff skulle han betala 100 000 kronor till Söders Köpmän.
Det gjorde han inte.
Senare upptäckte Söders Köpmän att de inte kunde begära utmätning på Lawrence Jones tillgångar i USA eftersom nödvändiga avtal mellan länderna saknades. Bara om Jones tjänade några pengar i Sverige skulle kronofogden kunna lägga beslag på dem.

Därför hajade Rose-Marie Forsberg, sekreterare i köpmannaföreningen, till när hon såg debattartikeln. För Gefle Dagblad berättar hon om sitt telefonsamtal till den aktuella kvällstidningen.
- Jag överrumplade nog tjejen på fakturaavdelningen. Lawrence Jones hade fått 750 dollar (drygt 5000 kronor) för att skriva debattartikeln. Och dessutom begärt att få dem skickade extra fort.
- Jag tycker det är för jävligt. Är man karl för sin hatt gör man rätt för sig, säger Rose-Marie Forsberg.
Lawrence Jones bor i Cleveland i delstaten Ohio där GD nådde honom på telefon efter att bocken brann för några dagar sedan. Varken under intervjun eller i debattartikeln visade Lawrence Jones någon djupare ånger över sitt handlande.

Rose-Marie Forsberg tänker inte låta saken bero.
- Jag ska skriva ett öppet brev i lokaltidningen där han bor. "You´ve got no balls", ska det stå.
Orden kan översättas rakt av som att "Du har inga ballar" och innebörden är närmast att personen är en ynkrygg.
Därmed kan ytterligare ett minnesvärt uttryck läggas till redan bevingade "I burned the bock".

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se