Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilder från balkongen

/

Annons

Det kan vara kul med bilder. Riktigt kul. Som i Kajplats 311, betraktelser från en balkong. Eller som Harry Martinsson skrev ”Utsikt från en grästuva”.

Att se det lilla vardagliga från en balkong, fånga det på bild. Inte fråga om lov, inte styla, inte tillrättalägga, bara tålmodigt dokumentera. Hitta knorren i vardagen.

Fotografen Hasse Holmberg har plåtat från sin balkong ner på den gamla Kajplats 311. Det är ingen arbetsplats för sjöfolk längre, det är i dag ett promenadstråk för människor på väg till en ny stadsdel, Hammarby Sjöstad.

Underbara bilder på joggare, löpare, lunkare, promenerare med lyxbarnvagnar, koppel av hundvandrare, stavgångare, nyförälskade. En härligt närgången bildberättelse på lite avstånd. så enkelt genialt. Hasse gick upp på sin balkong och tittade ner.

Det debatteras i Sverige just nu om avsaknaden av skydd mot fotografering i smyg. I början av året kom en departementspromemoria från justitiedepartementet där ett nytt lagbrott föreslås införas i brottsbalken som benämns som olovlig fotografering. Lagen kan träda i kraft 1 juli 2012.

Då kan man inte göra en sådan här bok. Då blir livet lite tråkigare, framförallt för fotografer.

Mer läsning

Annons