Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En debut med mersmak

/

Sveriges ambassadör i Östkongo försvinner och det blir viss oro på Utrikesdepartementet.

Annons

Ambassadören är bland annat känd för att dricka lite för mycket och senast han försvann dök han upp pank och berusad. Clara Fabre, en ung diplomat, skickas till Afrika för att utreda och eventuellt täcka upp. För en berusad ambassadör är inget som UD vill ska nå kvällstidningarnas nyhetsredaktioner.

Det visar sig att ambassadören är död, uppenbarligen självmord. Och det är ännu sämre, speciellt som han påträffas i ett skjul som används av en prostituerad. Alltså blir den officiella bilden att ambassadören har dött av en hjärtinfarkt.

Men Clara Fabre är inte den som sväljer vilken förklaring som helst. Hon anar att det ligger något annat bakom. Hon har själv varit stationerad i Östkongo och känner folk både här och där.

Magnus Zaar debuterar med ”Den nakne ambassadören” som ska vara första delen i en serie om Clara Fabre. Och om serien blir så bra som den här debuten visar så kan det här bli riktigt bra.

”Den nakne ambassadören” är en gediget genomförd krimi-roman som har några oväntade vändningar och mot slutet några andlöst spännande avsnitt. Det är inget revolutionerande nytt, men jag gillar att det finns författare som kan hitta nya sätt att manövrera i hjulspår som körts upp av andra författare. Clara Fabre är dessutom en huvudperson som det är lätt att tycka om och få sympati för.

Boken ska dessutom bli film och det förstår jag, för det är välskrivet, spännande och mycket underhållande.

Det ska bli kul att fortsätta följa henne. För tala om att hon har något att fortsätta att nysta i...

Mer läsning

Annons