Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boeuf Lyonnaise

Annons

För 4 personer
400 g stekt eller kokt nötkött
12 stora potatisar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
3-4 kvistar mejram
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
smör och olivolja

Gör så här:
1. Skala potatis och gul lök. Skär potatisarna "pytt-stora" trekanter, vilket är typiskt för boeuf lyonnaise. Koka potatisbitarna 2-3 minuter i vatten smaksatt med en köttbuljongtärning. Sila av buljongen.
2. Hacka och smörkoka de gula lökarna på låg värme i kastrull utan att de tar färg.
3. Skär skivor av stekt eller kokt nötkött i "pytt-stora" bitar.
4. Stek potatisen varsamt i smör och olivolja. Krydda med mejram, salt och peppar. Ta upp potatisen och håll den varm under folie.
5. Bräck köttet hastigt. Pressa över vitlök och blanda kött, potatis och den smörkokta löken. Krydda med salt, peppar och vinäger.
Dan Strandqvist/TT Spektra