Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bok för små kockar

/

Annons

De flesta barn gillar att laga mat. Att få stå på en stol och vara med röra om i bunkarna. Till och med få ha en kniv i handen och skära gurka i bitar. Ni kanske minns reportaget här på sidan om treårige Pål som hade avancerat ända fram till spisen? Pål är nog mer undantag men självklart ska man passa på och ta tillvara intresset när barnen ännu vill. Egentligen går det ju lika bra att laga riktig mat tillsammans som att leka, bara man har lite tålamod.

”Första måltidsboken” heter en ny kokbok av Johanna Westman. Här finns recept till frukost, lunch, mellanmål och middag. Naturligtvis är de barnanpassade men det är ändå riktiga grejer som cowboygryta, hemgjorda fiskpinnar och tacos utan färdiga kryddblandningar. Kycklingrätter görs från grunden, liksom soppor och grönsaksrätter. Inte svåra saker men ändå snäppet över att värma ärter i kastrull.

Efterrätter och kalas är ett kapitel som självklart hör hemma i en sån här bok. Det var ju såna bilder man tittade på i Hemmets kokbok som liten, fastän i svartvitt såg det gott ut och desserter blev det första i matlagningsväg som i alla fall jag provade på.

Jag kan tänka mej att den här boken kan få en och annan unge att sätta fart i köket. Och en och annan förälder blir glad åt recept på nya populära rätter för hela familjen.

Mer läsning

Annons