Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boka om tandläkartid på datorn

GÄVLE Nu kan tandvårdspatienter i Gävle själva ändra bokade tider via Internet. Folktandvårdens klinik vid Slottstorget är först i landet med att erbjuda denna service.

Annons
De patienter som kallas till Folktandvården vid Slottstorget för undersökning kan numera boka om sig till en annan tid utan att använda telefonen. Det som behövs är en dator med Internetuppkoppling.
Man går in på Folktandvårdens hemsida och knappar sig fram till funktionen för ombokning av tider. Där får man förslag på ett antal nya tider och kan välja en av dem.

För att kunna ändra en bokad tid krävs att man har ett lösenord. Detta skickas med i kallelsen.
- Systemet påminner om det som Bilprovningen har, säger tandläkaren Carin Wetterberg.
Det är inte ovanligt att patienter vill ändra tid för undersökning. Klinikens reception får många sådana telefonsamtal. Genom Internetservicen förväntas ringandet minska. Förhoppningen är att även patienterna ska uppskatta nyheten.
- Det kan vara svårt att komma ifrån och ringa. För många är det enklare att använda datorn, säger Carin Wetterberg.

Om försöket slår väl ut är tanken att alla kliniker inom Folktandvården i Gävleborg ska omfattas av det nya systemet. Det kan komma att ske någon gång i vår.
Det finns också planer på att utvidga servicen. Ombokning via Internet ska inte bara erbjudas vid kallelser till undersökning utan även när patienten fått en tid för behandling.

Björn Hanérus
026-15 96 34
bjorn.hanerus@gd.se