Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bokslukaren är här igen

GÄVLEFörra gången var fyran på Lillhagsskolan i Bomhus en av de klasser som läste allra mest. Nu är det dags för lästävlingen Bokslukaren igen.

Annons
Intresset är rekordstort. Av Gävles 2 000 elever i trean och fyran är drygt 1 700 anmälda till tävlingen.
Det är Gunilla Hebert, första skolbibliotekarie i Gävle kommun, som har arrangerat tävlingen. Bokslukaren arrangerades även förra läsåret. Då deltog 40 klasser med sammanlagt 800 barn från 17 olika skolor i kommun.
Det här läsåret börjar tävlingen den första oktober och pågår till och med den sista mars nästa år.
Tävlingen riktar sig till samtliga kommunens elever i årskurs tre och fyra. Syftet är att väcka lusten för läsning och att göra läsningen attraktiv.
Elevernas lärare ansvarar för att följa upp barnens läsning och deras läsdagböcker. Barnen ska läsa så många sidor som möjligt under den tid som tävlingen pågår. Både skönlitteratur och fackböcker går bra.
Efter tävlingens slut bjuds de tre bästa klasserna i varje årskurs till en officiell prisutdelning. Där får varje barn en vinstcheck som de kan lösa in i bokhandeln vid ett studiebesök.
KARIN BERGKVIST
026-15 96 63
karin.bergkvist_gd.se