Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boman lämnar fullmäktige

GÄVLE
Tommy Boman tar timeout från kommunfullmäktige fram till MUF-distriktets extrastämma i september. Det beslöt fullmäktigegruppen i går kväll.

Annons
- Det är uppenbart att Tommy Boman i egenskap av ordförande inte har haft den kontroll som kan krävas, säger Micael Dahlberg, ordförande i fullmäktigegruppen.
Han säger att de tillsammans med Tommy Boman kommit fram till beslutet.
Tommy Boman tycker att beslutet är rimligt.
- Efter en väldigt bra diskussion har vi kommit fram till en bra lösning, säger han.
Innan beslutet fattades gick ungdomsförbundets revisor Birgittha Bjerkén igenom läget med gruppen och andra partimedlemmar som kommit. (Se artikel intill.)
- Det här är inget som vi har med att göra, men vi behöver veta, säger Micael Dahlberg.

Oskyldig
Som GD tidigare berättat utreds förfalskade namnteckningar och oredovisade privata utgifter med MUF:s kontokort. Tommy Boman, ordförande i distriktsstyrelsen fram till i januari i år, har sagt att han känner sig oskyldigt utpekad.
Micael Dahlberg säger att fullmäktigegruppen anser att den som är ansvarig för en så stor verksamhet som MUF Gävleborg måste ha koll på den. Särskilt allvarligt ser man på uppgifter att kontokort ska ha använts för privata utgifter.

Vara löst innan hösten
Den 20 september ska MUF-distriktet ha extrastämma. Till dess ska revisorerna ha utrett räkenskaperna. Efter det ska fullmäktigegruppen sedan träffas på nytt för att diskutera Tommy Bomans framtida roll.
Förste ersättare i fullmäktige är Lennart Nygren.

ANNA BAGGE