Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bondomelett med bönor och färskpotatis

Till 4 personer
8-10 små, kokta färskpotatisar
1 rödlök
100 g sockerärtor
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
6 ägg
3 msk vatten
salt och svartpeppar
1 tsk mejram
smör och rapsolja
5-6 körsbärstomater
Till servering:
späda mangoldblad
1-2 msk pinjenötter

Gör så här
1. Förkoka potatisen och dela den i större bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Dela sockerärterna. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Stek potatis, rödlök, sockerärtor och paprika i lika delar smör och olja i en vid panna.
2. Knäck och vispa upp äggen tillsammans med vattnet i en bunke. Smaksätt med mejram, salt och svartpeppar. Slå smeten över grönsakerna i pannan och låt allt stelna under försiktig omrörning.
3. Fördela tomaterna över omeletten och sätt in den i 225 graders ugn cirka 5 minuter eller till dess omeletten fått färg. Avsluta med att strö över färska blad och pinjenötter.
Dan Strandqvist/TT Spektra