Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bondomelett med bönor och färskpotatis

Annons

Till 4 personer
8-10 små, kokta färskpotatisar
1 rödlök
100 g sockerärtor
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
6 ägg
3 msk vatten
salt och svartpeppar
1 tsk mejram
smör och rapsolja
5-6 körsbärstomater
Till servering:
späda mangoldblad
1-2 msk pinjenötter

Gör så här
1. Förkoka potatisen och dela den i större bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Dela sockerärterna. Skär paprikan i centimeterstora bitar. Stek potatis, rödlök, sockerärtor och paprika i lika delar smör och olja i en vid panna.
2. Knäck och vispa upp äggen tillsammans med vattnet i en bunke. Smaksätt med mejram, salt och svartpeppar. Slå smeten över grönsakerna i pannan och låt allt stelna under försiktig omrörning.
3. Fördela tomaterna över omeletten och sätt in den i 225 graders ugn cirka 5 minuter eller till dess omeletten fått färg. Avsluta med att strö över färska blad och pinjenötter.
Dan Strandqvist/TT Spektra