Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borgisnytt kan bli bäst

Borgis skoltidning på webben, Borgisnytt, är en av landets bästa skoltidningar. Kanske till och med den absolut bästa. Om några veckor avgörs det vilken skola som får Lilla journalistpriset.

– Vi har inte jobbat med layouten, bara med innehållet, berättar Kerstin Engström, lärare i media, ljud och text på Borgarskolan.

Det är 60 av hennes elever på sam media som så förtjänstfullt gör skoltidningen på webben.

– Jag skickade bara in, trodde inte vi skulle ha en chans, säger Kerstin Engström med stolthet i rösten.

Och stolta ska både hon och eleverna vara. Juryns motivering lyder så här: ”Bra skolrelevans, små intervjuer, ej bara envägskommunikation, involverar skolan, pluggfokus, mycket information och bra reportage (till exempel 16 år och mamma, hur man kombinerar studier med jobb, företagskoppling UF, vad händer på skolan och så vidare) snygg, seriös, bra uppdatering, stilren layout.”

Lilla journalistpriset arrangeras av Dagens Nyheter och Expressen. Tävlingen riktar sig till högstadie- och gymnasieskolor och har priser i flera olika kategorier.

Borgisnytt tävlar alltså i kategorin webb och är en av tre nominerade gymnasieskolor. 35 skolor deltog, bland andra John Bauer och flera andra skolor med IT-utbildning.

Borgisnytt har dessutom fått Texttalks förstapris som delas ut till tre gymnasieskolor och två grundskolor. Priset fick de för att de nominerats till Lilla Journalistpriset.

– Vi fick 1 000 kronor i pris och pengarna kommer att gå till en klassresa till prisutdelningen på Gröna Lund den 25 maj. Vi vill ta med alla klasser som jobbat med skoltidningen.

I samband med prisutdelningen bjuds eleverna på en helkväll med underhållning, mingel med journalister från DN och Expressen, karusellåk och en hel del annat.