Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borgvik är inget allmänt bad

Annons

Gävle Pocket har tagit upp Borgvik som ett allmänt badställe utan kontakt och medgivande från ägaren, Gävle 1:a Baptistförsamling Immanuelskyrkan. Borgvik sköts och underhålls ideellt och oavlönat.

När vi inför sommar 2009 insåg att vi inte kunde få frivilliga att vara värdar hela sommaren koncentrerade vi oss på att ha öppet under juli månad.

Vi markerade att Borgvik inte är en allmän badplats med att sätta upp en grind och hoppades att besökarna skulle uppfatta Borgvik som privatägd.

Besökare på Borgvik har tidigare somrar haft tillgång till toaletter mot frivillig avgift och vi har hållit stranden fri från sopor. De frivilliga avgifterna har inte täckt kostnaderna för toapapper och handdukar. Besökare har även lämnat efter sig skräp och emballage från medtagen färdigmat som värdarna fått plocka upp. Vår förhoppning var att man som gäst tog med sitt eget skräp hem.

På de anslag som vi satt upp har vi försökt beskriva hur Borgvik sköts frivilligt och utan kommunala- och statligabidrag. Vi har även hälsat välkommen till våra samlingar och till att bada om man följer våra anvisningar.

Om Ingrid vill, får hon gärna kontakta mig.

Janeric Back, vicevärd Borgvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare