Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börje Ahlstedt charmade damerna

GÄVLEEn bruten lårbenshals har fått skådespelaren Börje Ahlstedt att ägna en stor del av sin fritid till att roa dem som inte kan ta sig till teatern. I fredags var det pensionärerna på Kristinelundsgården som roades.

- En man skulle möte vår Herre. Han sa till sin fru att han varit otrogen men att han lagt en krona i en glasskål varje gång. Frun gick tittade och där låg tre kronor. Det var inte så farligt. Då sa mannen att han köpt en traktor också.
Börje Ahlstedt fick åhörarna med sig direkt och flirtade hej vilt med damerna. Bland annat berättade han att han just nu spelar Dramatens uppsättning av Hustruskolan i Gävle. Första gången han spelade den var 1966, så som förste älskare och tillsammans med George Rydeberg.
"Något efteråt"
- En blond bedagad kvinna i publiken fick all uppmärksamhet. Bibbi Andersson och jag fick inte en blick. Efteråt sa Rydeberg att "det kanske kan bli något efteråt". Så hela mitt liv har jag spelat teater med förhoppningen om att det ska bli något efteråt, berättade Börje Ahlstedt och frågade kvinnorna i publiken om de inte kunde beställa färdtjänst och komma till hans hotellrum.
Flirten gick hem men det fanns också en del seriösare inslag i framträdandet. Ahlstedt hade bjudits in av Vuxenskolan för att underhålla dels på Kristinelundsgården men även på Furugården, Bergmästargården och Sofia Magdalena. Anledningen till att skådespelaren åker runt till olika institutioner är medmänsklighet.

Ambulansfärd i klänning
- Jag fick åka ambulans i vacker klänning efter ett fall i Charlies tant. Läkaren sa att snälla Börje Ahlstedt - det är bara äldre damer som bryter lårbenshalsen. Då har jag väl gått för djupt in i rollen svarade jag.
Under sjuktiden träffade Börje Ahlstedt många svårt sjuka vuxna och barn. Han bestämde sig då för att besöka dem som inte kan komma till teatern. Han har sedan dess besökt blinda, utvecklingsstörda, gamla och många andra som inte kommer iväg på kulturella evenemang så ofta.
- Alla är värda att bli omtyckta för sin egen skull. Empati är en möjlighet att se sig själv genom någon annan människa.
MONIQA SWÄLAS
moniqa.swalas@gd.se
026-15 96 28