Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Camilla driver frisörsalong på gården: "Lugnet är det bästa"

Att äta matlåda på sin egen gräsmatta och att få inreda precis som hon vill. Camilla Östblom uppfyllde sin dröm och byggde en frisörsalong på baksidan.

Annons

När jag kör upp för grusvägen på Kanalvägen i Högbo möts jag av en stor vit villa med en gård utöver det vanliga med bastu och utebad. Camilla Östblom och Svea, nio veckor, hälsar mig välkommen. Vi går runt huset till baksidan där ett mörkgrått litet hus uppenbarar sig.

– Här jobbar jag, säger Camilla med ett leende och vi kliver in i salongen "Millas klipperi".

TV - Ta en titt in i salongen:

Det var för sex år sedan som Camilla bestämde sig för att flytta hem verksamheten från en salong i stan. Camilla köpte en tomt tillsammans med sin sambo där de sedan byggt den villa de bor i idag. Huset där verksamheten drivs stod redan på tomten.

– Egentligen var det tänkt att Marcus, min äldsta son, skulle bo här inne, men så kände jag att jag ville bygga min egna salong, säger Camilla Östblom.

Camilla Östbloms frisörsalong

Huset bestod av en timmerstomme som kläddes om, men Camilla lät murstommen vara kvar.

– Det kändes rätt att blanda gammalt med nytt. Därför lät jag vedspisen och den öppna spisen vara kvar, säger Camilla Östblom.

På 45 kvadratmeter finns allt för att Camilla ska kunna driva sin frisörsalong. Uppdelat på två rum finns disk med kassa, klippstol och tvättstol, produkter, toalett och en vänthörna i form av en soffgrupp.

Frisörsalongen består av två rum, i det ena finns en klippstol och en tvättstol.

– Det finns också ett sovloft, men än så länge är det ingen som sover där. I huset intill finns bastu och spa. Jag kanske får introducera gästerna till det framöver, säger Camilla och skrattar.

Här inne går färgerna i svart och vitt med detaljer i guld. Från en svart prydnadskaktus i ett fönster till en guldig stjärnformad lampa i ett annat. Vi sitter i guldfärgade rokoko-soffor framför ett soffbord med prydnadsmodeböcker märkta Chanel och Harper's Bazaar.

Inredningsdetaljerna går i vitt, svart och guld. De blåa kopparna har Camilla köpt från

Vid entrén står ett kinesiskt skåp som Camilla fått köpa av en kinesolog som inte längre fick plats med skåpet på sin mottagning. I de flesta hörn syns tavlor med texter som "Be happy", "Fabulous" och "I love Högbo".

– Det mesta av mina inredningsprylar är köpta från inredningsbutiken "My tivoli" i Sandviken. Jag älskar hennes grejer, säger Camilla Östblom.

Kärleken till Högbo är något som också får synas i salongen.

I ett av fönstren står ett svart prydnadshuvud med ett silvrigt halsband kring halsen. Det kommer från Camillas mormor, som själv inte var så förtjust i huvudet.

– Mormor gömde undan det i sin öppna spis, men jag minns att jag älskade det där huvudet när jag var liten. När vi sedan sålde hennes saker på auktion var det där det enda jag verkligen ville ha med mig hem, säger Camilla Östblom.

Ett svart prydnadshuvud som Camilla ärvt från sin mormor. En inredningsdetalj med en kärleksfull historia.

I ena hörnet står en hundbädd och en matskål. Den tillhör hunden Ludde som har blivit något av en "salongs-hund".

– Ludde springer alltid ner till vägen när det kommer en kund. Där svansar han bredvid bilen och sedan följer han med dem från parkeringen och ända in hit. Han liksom lotsar hit kunderna, säger Camilla Östblom.

Här har Camilla testat olika inredningsstilar. I ett fönster får plåtdetaljer blandas med glas.

Utanför fönstren breder gården ut sig och det enda som syns är den gröna gräsmattan, de gröna träden och det vita staketet.

– Det bästa med att jobba här är lugnet. När jag jobbade på salong i stan störde jag mig på allt ljud runt omkring. Kunderna tycker också att det är så mycket lugnare här. Nu kan jag jobba i tio timmar utan att bli trött i huvudet, säger Camilla Östblom.

Precis utanför dörren sträcker sig den gröna gräsmattan ut sig och det är just bland all natur Camilla trivs som bäst.

Tack vare en lugnare miljö har Camilla skapat en djupare relation till sina kunder. Idag tar hon bara emot stamkunder.

För tillfälligt är Camilla mammaledig, men tack vare närheten till hemmet funderat hon på att snart börja jobba lite smått igen.

– Jag kan lätt springa in och amma mellan varven, det hade jag aldrig kunnat göra om jag inte jobbade såhär nära hemmet, säger Camilla Östblom.

Originalmurstommen i huset fick vara kvar, därför finns det en vedspis i salongen. Camilla gillar idén med att blanda gammalt med nytt.

Camilla Östblom och dottern Svea, nio veckor, trivs bra i rokoko-soffgruppen som utgör salongens väntrum.

Camilla hämtar inspiration från inredningstidningar och från andra inredningsintresserade vänner. I den egna villan är hon mer noga med att färger och inredningsdetaljer ska gå i samma tema. Inne i salongen har hon inrett lite "hur som helst".

– Här har jag blandat glas och plåt och svart och guld. Här inne kan jag testa mig fram och prova nya grejer, säger hon.

Till en början hade Camilla en öppen disk med fack i, något som blev alltför rörigt. En kund fixade en plåt till Camilla som monterades på disken. En skylt med texten

Camilla trivs med grönska omkring sig och skulle aldrig byta hennes egna salong mot att jobba i ett köpcentrum där dagsljus är så gott som obefintligt.

– Jag kommer från Hedesunda från början och är "bondig" i själen, säger hon.

Trots att hemmet ligger precis utanför dörren är Camilla noga med att skilja på jobb och fritid.

I

– När jag jobbar är jag verkligen bara här inne. Jag tar med mig matlåda ut hit. På sommartid äter jag oftast på bron här utanför, säger Camilla Östblom.

Trots avsaknad av arbetskamrater och skvaller i personalrummet, ångrar Camilla inte beslutet om att driva frisörsalong på gården.

– Jag trivs här uppe på backen bland all grönska, säger hon.

Camilla Östblom Ålder: 44 årBor: I en villa i HögboGör: Frisör på den egna firman "Millas klipperi" - en frisörsalong på gården i HögboFamilj: Sambon Gustav, sonen Marcus, 21 år, Felica 11 år, Svea nio veckor och bonusbarnen Melker, sex år och Selma, sju år samt hunden Ludde.

LÄS OCKSÅ:

Villa Bäckstugan i Bomhus har fått nytt liv – men spökhistorierna lever kvar: "Det har blivit som en ungdomsgård igen"

GGudmar byggde sitt eget hus – på hjul: ”Viktigt att ifrågasätta hur vi lever”

Äntligen har det spanska äventyret börjat – efter 40 dagars väntan i Fuengirola njuter Lena Falk av sitt pensionat i värmen

Camilla Östblom tillsammans med dottern Svea, nio veckor. Camilla ser redan fram emot att börja jobba igen och kommer ganska snart att ta emot kunder någon enstaka dag i veckan, till att börja med.

På bordet ligger prydnadsböcker i temat mode, ett av Camillas många intressen.

Camilla Östblom i entrén till salongen. Här på bron brukar Camilla äta sin matlåda när vädret tillåter.

Camillas vita villa ligger precis i anslutning till salongen. Endast några få steg tar henne från hemmet till jobbet.

Svea, nio veckor, ser ut att trivas rätt bra i Camillas salong. Närheten till hemmet gör det möjligt för Camilla att börja arbeta lite redan innan mammaledigheten är slut.

Utanför fönstren syns grönska och det vita staketet.

Hunden Ludde har blivit något av en

Trots att hemmet ligger några få steg utanför salongen är Camilla noga med att skilja på jobb och hem.

Den guldiga rokoko-soffan kommer från en bekant till dottern Felicias pappa som hittade soffan under en urstädning i sin mammas hus.

I nuläget har Camilla en dille på tavlor med text. Här syns några som pryder vedspisen.

I huset intill salongen står ett

Bastun har blivit ett populärt rum för Camilla och hennes familj.

Mer läsning

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!