Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Prylspaning: Spara på vattnet – satsa på en kanna i kylen

Att undvika att spola länge i kranen för att få kallt vatten är bra för miljön. Den som ändå vill ha sitt vatten kallt kan tappa upp vatten och ställa i kylen. Här bjuder Bostadspuls på lite inspiration på kannor i olika modeller och prisklasser.

Annons

En stilren glaskanna från Eva Solo är inte billig, men passar på vilket bord som helst. Locket är helt tätslutande, och den fungerar även till varma drycker. Rymmer 1,4 literoch kostar cirka 490 kronor i butik.

En praktisk men ändå stilren karaff  i glas med helt avtagbart silikonlock säljs av Ikea. 1-literskannan kostar 29 kronor. Med diametern 9 centimeter passar den fint in i kylskåpsdörren. Finns även för en halvliter, 19 kronor.

En färgad kanna i akryl kan pigga upp. Den här kommer från Rice, rymmer 2 liter  och kostar 250 kronor.

När vattnet ska räcka till många kan det kännas vanskligt att skvimpa runt med en tung kanna. Behållare med tappkran finns i många modeller från många olika butiker. Den här är lite nättare, och rymmer 3 liter, och kostar 299 kronor på Åhléns.

I Ikeas serie 365+ finns denna glaskanna med lock i kork som påminner lite om formspråket från 60-talet. Rymmer 1,5 liter och kostar 79 kronor. Glaset är värmetåligt.

När du ändå ska förvara dricksvatten i kylen kan du passa på att maxa nyttan med en vattenreningskanna som tar bort obehaglig smak och lukt. Den här varianten från Elektrolux kostar cirka 325 kronor.

Den här retrokannan har tyvärr inte lock, men om vattnet inte ska förvaras så länge i kylen kan det gå bra ändå. Det härliga retromönstret är av Orla Kiely. Kannan är i melamin och kan diskas i diskmaskin. 2-litermodellen kostar cirka 385 kronor.

Gammaldags tillbringare i keramik från Entré, 79 kronor.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!