Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boston Power valde Kina

Den amerikanska batteritillverkaren Boston Power satsar på att bygga en batterifabrik i Kina. Privata investerare satsar tillsammans drygt 800 miljoner kronor på en fabrik och en utvecklingsavdelning i Kina.

Boston Power hade långtgående diskussioner med både Gävle och Ludvika om en etablering i Sverige. Företagets grundare, Christina Lampe-Önnerud är svenska, uppväxt i Ludvika.

Men Kina har hela tiden varit ett alternativ för Boston Power. I veckan blev det klart att företaget lägger huvuddelen av sin verksamhet där. En forsknings- och utvecklingsavdelning ska byggas upp i Peking och en fabrik för tillverkning av litium-jonbatterier byggs någonstans i Kina.

Huvuddelen av pengarna kommer från ett kinesiskt riskkapitalbolag, GSR Ventures. Bolagets VD tar också plats i Boston Powers styrelse.