Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråk och slagsmålpå krogen

GÄVLE Juldagen och annandagen blev relativt lugna för Gävlepolisen. De flesta anmälningarna handlar om misshandel i samband med krogbesök

Annons
Juldagen

19.30. Restaurang Don Peppino. En 41-årig man misshandlas av två yngre män. 41-åringen får sårskador i huvudet.

23.20 Centrala Gävle. Ett äldre par misshandlar varandra i sin egen lägenhet.

23.25 Restaurang O'Learys. En 24-åring sparkar och hotar en ordningsvakt.

23.45. CH. En 24-årig man påkallar polisens uppmärksamhet. Han säger att han blivit misshandlad av två kvinnor, 20 respektive 24 år, inne på diskoteket och fasthållen av en man. En av kvinnorna kommer in med en motanmälan och säger att det var mannen som misshandlat henne. Samtliga inblandade är hörda och släppta.

Annandag jul

0.45. Restaurang Goya. En 27-årig man står och pratar med en kvinna i baren när en 24-årig man kommer fram och slår till honom i ansiktet. 27-åringen förs till sjukhus med svullnader och sårskador.
Den misstänkte gärningsmannen hörs och släpps.

0.55. Södra Fiskargatan. Polisen får in en anmälan om att en man misshandlar en kvinna. Såväl mannen som kvinnan förblir okända.

1.00. Rån på Drottninggatan. En 21-årig man är ute och går när två män stoppar honom och tvingar av honom plånboken. När de försöker tvinga av honom koden till kontokortet vägrar han. Gärningsmännen slår 21-åringen till marken och medan han ligger där tar de hans mobiltelefon och nycklar.
21-åringen plåstras om på sjukhuset. Han kan endast lämna vaga signalement och polisen är tacksam för fler upplysningar.

1.30. Restaurang Nivå. En 22-åring slår armbågen mot näsan på en ordningsvakt. Mannen hörs och släpps.

1.50. Stenebergsparken. Två kvinnor, 48 respektive 20 år, samt en 16-årig kille befinner sig i en bil vid parken för att hämta upp ytterligare två kvinnor. Två män med huvtröjor och mössor, troligen ungdomar, kommer fram till bilen och slår sönder rutor och vindrutetorkare. De hugger också 16-åringen i låret med en kniv innan de försvinner.
Gärningsmännen är än så länge okända men vittnen finns till händelsen. De är misstänkta för grov misshandel.

2.25. Hang Loose. En 23-årig man får ett slag mot örat av en okänd gärningsman. Vittnen finns till händelsen.

2.45. Buddy's, Nygatan. En 25-åring och en 21-åring tar stryptag på en 25-årig man. Offret misshandlas även med knytnävsslag. De misstänkta gärningsmännen är hörda och släppta.

4.00. Inbrott i radhus i Bomhus. Husägarna sover på övervåningen när de hör något från bottenvåningen. De ropar och säger att de ska ringa efter polis. Tjuven skräms på flykten. Ett fönster är krossat.