Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand på Brynäs – "hela villan kommer att brinna ner"

Vid 17.30 på lördagen började det brinna i en villa på Brynäs. Branden är svårsläckt och räddningstjänsten kommer arbeta på platsen under natten. Det är ännu oklart vad som orsakat branden.

Annons

Strax innan halv sex på lördagskvällen tog räddningstjänsten emot ett larm om en villabrand på Brynäs i Gävle. Enligt räddningstjänsten rör det sig om ett hus på Lysgatan som ska ha börjat brinna. Bilder från platsen visar bland annat hur lågor slår ut genom villans fönster och hur rök sprider sig i området.

Räddningstjänstens inre befäl, Håkan Hjelm, meddelade vid 19-tiden att branden var under kontroll. Enligt polisens hemsida kommer sannolikt hela byggnaden att brinna ner. De boende i huset ska ha tagit sig ut ur villan utan några skador, men eventuellt kan familjens hund ha brunnit inne. Arbetet med eftersläckning kommer att fortsätta under kvällen, meddelar inre befäl.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden, men enligt polisen ska platsen spärras av och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Vid 03-tiden på natten till söndagen skriver Håkan Hjelm, inre befäl på räddningstjänsten, i ett pressutskick att branden är svårsläckt på grund av byggnadskonstruktionen. Branden har minskat i intensitet men räddningstjänsten räknar med att bli kvar i eftersläcknings och rivningsarbete under morgonen och förmiddagen.

Tidigt på söndagsmorgonen meddelade Håkan Hjelm, inre befäl på räddningstjänsten, att nattenssläckarbete och jobb gett resultat. Fastigheten är nu så pass släckt så räddningstjänsten avvecklar sig inom de närmaste timmarna men kommer hålla efterbevakning under dagen.

Polisen kommer spärra av fastigheten i väntan på utredning.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

■ ■ För mer nyheter om Gävle, klicka här