Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på gruppboende

En lägenhet i ett gruppboende i Andersberg totalförstördes i samband med en brand under tisdagskvällen. 14 personer fick evakueras men ingen ska ha skadats fysiskt.

Det var vid 18-tiden som en lägenhet på tredje våningen i en fastighet på Vinddraget började brinna. Räddningstjänstens var snabbt på plats sedan automatlarmet lösts ut.
– Personalen på boendet har skött sig jättebra. De hade redan fått ut alla boende, säger inre befälet Kenneth Rosenqvist vid Gästrike räddningstjänst.
Rökdykare fick snart kontroll över branden som kunde släckas. Arbetet gick härefter över till att försöka rädda övriga lägenheter.
– 7 personer från våning tre och 7 från våning fyra har fått evakueras. En saneringsfirma har redan påbörjat sitt arbete. Några av de boende kanske kan återvända redan i kväll, det beror på rökskadornas omfattning. De andra har fått andra boenden ordnade genom kommunen, säger Kenneth Rosenqvist.
Sent i går kväll fanns inga uppgifter om hur branden startade.