Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand stoppar uthyrning vid Edskevallen

Ett 200 kvadrat­meter stort förråd vid ­Edskevallen totalförstörd­es vid en brand tidigt i går morse. När räddningstjänsten kom fram var byggnaden helt övertänd och gick inte att rädda.
Allt tyder på att branden var anlagd. Nu tvingas ägaren, SKF Arbetarförening, stryka de närmaste veckornas bokningar.

Tidigt i går morse larmades räddningstjänsten till SKF Arbetarförenings anläggning vid Edsken i Hofors. Den timrade lada som hör till anläggningen brann för fullt och räddningstjänsten fick koncentrera sig på att rädda de andra byggnaderna i området.

Där finns bland annat två uthyrningsstugor, en storstuga och en bastu. Ingen av dessa skadades. Det är på Edskevallen som kommunen varje år anordnar sommarkollo. Turligt nog är den verksamheten redan avklarad.

– Vi kan inte hyra ut något som det ser ut nu, säger Leif Nyström, ansvarig för anläggningen. Vi hade en bokning till helgen som vi sagt ifrån. Nu måste vi sanera.

Han berättar att det varit uthyrt under den gångna helgen men att det var tomt natten till i går.

Ladan användes som samlingslokal. Den var ofta uthyrd till större sällskap för fester och annat. När det ordnades kollo höll barnen ofta till i ladan.

I ladan förvarades stolar och bord till större sällskap. Där fanns också gräsklippare och verktyg av skilda slag.

– Vi har inte hunnit få någon uppfattning om hur stora värden som förstörts, säger Leif Nyström.

Polisen har spärrat av området och ska göra en teknisk undersökning. Branden var troligen anlagd.

”Vi har inte få någon uppfattning om hur stora värden som förstörts”

Leif Nyström,

ansvarig för anläggningen