Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brander slutar som chefredaktör

Gefle Dagblads chefredaktör Maria Brander avgår.
Efter tre år på stolen vill hon prova nya utmaningar.

Annons

Varför lämnar du GD?

– Det här är ett beslut som jag funderat på ett tag och när jag tänkt tankarna helt ut har det känts rätt. Jag har alltid sagt att jag har världens roligaste jobb men det är dags att gå vidare. Jag har varit på tidningen i 16 år, det är läge att göra någonting annat.

Vad ska du göra i stället?

– Jag har lite funderingar och tankar, men ingenting är bestämt. Jag har en hel del sparad semester så jag har lite tid på mig. Journalistik är någonting väldigt fint, viktigt och roligt att jobba med men det finns även annat som skulle vara spännande att utforska. Jag känner till exempel mycket för ledarskap.

Vad kommer du att minnas starkast från din tid på GD?

– Det jag kommer att minnas och sakna mest är utan tvekan alla kollegor. Men också de gånger som vi fått respons på att det vi gör faktiskt betyder någonting. Den nedräkning vi gör just nu inför valet är viktig och har blivit väldigt bra, bland annat valdebatterna. Det känns som en värdig final.

Maria Brander gör sin sista arbetsdag på tidningen redan nu på fredag. Daniel Bertils, redaktionell produktionschef inom Mittmedia, går in som tillförordnad chefredaktör i väntan på att hennes efterträdare utsetts.