Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandlarm korkade igen Söder

Det började brinna i en fritös på Södergrillen strax efter elva i går förmiddag. Den kraftiga röken från branden spred sig till stora delar av fastigheten och kvarteren runt om.
Det stora pådraget från brandkår och polis ledde också till att Södra Kungsgatan spärrades av.

Annons

Brandmän från både Gävle och Rörberg fanns på plats. Det första intrycket man fick var att läget var mycket allvarligt.

Någon större brand var det emellertid inte. Problemet var i stället den tjocka röken som spridit sig i fastigheten och i kvarteret.

– Det är rök i trapphuset och i affärslokaler i huset. Nu jobbar vi med att ventilera ut giftig rök från fastigheten, sa räddningsledaren Håkan Andersson på plats.

Eva Strid kom till sin garnbutik i samma hus för att hämta sin dator. Efter att ha parkerat bilen såg hon hur det bolmade svart rök från huset.

– Jag sprang upp till affären och knackade på fönstret till min affär. Då såg jag att Eva-Lotta stod där och jobbade som vanligt. Hon hade inte märkt att det brann. Jag sa bara till henne att hon måste skynda sig ut.

Eva-Lotta klarade sig oskadd, men vad som händer med alla varor i butiken vet Eva inte. Hon fruktar dock det värsta.

– Jag säljer ju textilier och garner och de suger åt sig röken. Varorna är väl så skadade av den här stickande röken att de bara är att slänga sen, men det får jag ta med försäkringsbolaget, säger hon.

Enligt Anders Andersson, inre befäl hos räddningstjänsten, var det aldrig något problem att släcka själva elden, men arbetet med att ventilera ut röken tog ända till klockan halv två.

– Tack och lov blev ingen skadad och det var även ytterst små brandskador i fastigheten, säger Anders Andersson.