Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brist på läkare i strokevården

Strokeavdelningen på Gävle sjukhus dras med läkarbrist. Sedan en tid finns ingen fast överläkare på enheten utan verksamheten hålls igång med hjälp av hyrläkare.

Nyligen rapporterade GD om läkarbristen på Gävle sjukhus akutvårdsavdelning. Den ende fast anställde överläkaren på avdelningen hotade att säga upp sig eftersom han ansåg att arbetsförhållandena var för dåliga.

Sjukhusets strokeavdelning med 22 vårdplatser har liknande problem. Där slutade den ende överläkaren för två månader sedan. Sedan dess har avdelningen saknat ordinarie överläkare.

Problemet löses tills vidare med hyrläkare. Enligt Reidunn Wettermark, verksamhetschef med ansvar för strokevård, fungerar verksamheten bra ändå.

– Vi har två fasta inhyrningar och det ger ändå kontinuitet. Patienterna får träffa samma läkare, säger hon.

Utöver hyrläkarna finns också underläkare på avdelningen, påpekar hon.

Hyrläkarna är kontrakterade för tre månader framåt. Under den tiden hoppas Reidunn Wettermark att de pågående rekryteringsinsatserna ska ge resultat.

– Det finns några namn på gång. Men ännu är inget klart.