Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britney på rätt väg igen

Hon var nere för räkning efter drogrykten, fylleskandaler och publika sammanbrott. Men popprinsessan Britney Spears reste sig. Nästa vecka kommer hon till Sverige för första gången på fem år.

För två år sedan satt Britney Spears i en frisörsalong och rakade av sig håret inför paparazzikameror och därmed hela världens ögon. Senare samma natt sökte den slitna och förvirrade världsartisten läkarvård, bara dagar efter att hon checkat ut från en drogklinik.

Händelserna var kulmen på en tid av sjunkande skivförsäljning och en brant personlig utförsbacke.

Britney Spears höll på förlora vårdnaden om sina två små barn, fylleskandalerna avlöste varandra, hon sades missbruka mediciner och ansågs till slut vara oförmögen att ta hand om sig själv.

När botten var nådd släppte Britney Spears ”Blackout”, hennes första album på fyra år. Men hennes comebackframträdande på MTV:s Video Music Awards 2007 blev ett fiasko, och Britney anklagades för att vara både oförberedd och ”pinsamt ur form”. Albumet fick däremot bra kritik och singlarna ”Gimme more” och ”Piece of me” blev hits och början på vägen tillbaka.

Albumet ”Circus” släpptes i december förra året. Dessförinnan hade det tagit en vecka för singeln ”Womanizer” att klättra från plats 96 till första plats på amerikanska Billboardlistan. Hon vann flera MTV-priser och uppträdde på förebilden Madonnas sista konsert för året.

Britney Spears hade samlat ihop sig. Men den verkliga comebacken efter alla skandaler, och det som skulle sudda ut minnet av fiaskot från MTV-galan 2007, blev turnén ”Circus tour”. Världspremiären skedde i mars i New Orleans, några mil från Kentwood där Britney Spears växte upp. Showen gör skäl för sitt namn och innehåller bland annat akrobater, illusionister, eldkonster och en jättelik manege.

Nu har den 27-åriga stjärnan och hennes turnésällskap avverkat England, Frankrike, Irland och Belgien och nu står Sverige på tur. Senast Britney Spears höll konsert i Sverige var 2004. Måndagens konsert i Globen är utsåld och en extrakonsert har fått sättas in på tisdagen.

Trycket på biljetterna till den extravaganta turnén är stort, och enligt konsertarrangören AEG Live kommer showen på Globen att slå rekord.

– Det blir den största produktionen någonsin där, säger vd:n David Maloney till Aftonbladet.