Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Söderqvist också snabbast

Jodå, visst höll det fullt ut för bröderna Söderqvist – med Tobias bakom ratten och Joakim vid kartläsarbordet.
Årsundaduon vann trimmade tvåhjulsdrivna klassen i Vinterpokalen i suverän stil!

Annons

Det var liksom aldrig något snack om saken, även fast Leif Peterson knep bästa tid på den fem kilometer långa SS 1. Från och med den andra sträckan var det ”Tobbe” för hela slanten.

– Nära nog en helt perfekt resa från start till mål. Vi är jättenöjda, summerade bröderna efter målgång.

Som hade 55 sekunder i rygg på Leif Peterson/Toni Sundqvist efter de tio milens körning. Kompletterade prispallen gjorde västgötarna Kristian Johansson/Fredrik Livh, medan Patrik Flodin/Göran Bergsten, Ilsbo, slutade fyra.

Det här var Tobias och Joakims tredje raka SM-triumf i Vinterpokalen. Kanske ligger det något i påståendet att killarna är helt oslagbara på is och snö?

– Det gick fort idag, helt klart. Jag höll samma tempo som i Lima förra helgen och det räckte ju mer än väl även i konkurrens av sverigeeliten, fortsätter Tobias.

Skutskärs Kim Nilsson svarade även han för en bra insats. Tillsammans med Lars-Olof Persson, Järbo, i codriverstolen styrde Kim in som nia, dryga minuten från en plats på prispallen.

Han följdes närmast i resultatlistan av Sandvikens Daniel Edman/Jesper Eriksson. Hedesundas Kenth Östlund/Hans Ädel slutade 13:e och Stig-Ola Henriksson/Johan Lingvall 14:e.

Till de brutnas skara hörde bland andra Peo Berglund, Sandviken, med trasig kylare redan på den första sträckan.