Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllopet skjuts på framtiden

/

Den 18 oktober skulle Theresa och Mattias ha gift sig. Det mesta var klart; brudklänning, lokal med mat och tårta och inbjudningskort.
Men ekonomin kraschade när Theresa blev tvungen att sjukskriva sig för sin graviditet. I fyra månader fick de vänta på försäkringskassans beslut och leva på en lön.
Nu siktar de på januari.

Annons

De vill gifta sig borgerligt, ha ett litet bröllop med de närmaste men ändå fira med en fest. De skulle göra det på Södra berget i Sundsvall i oktober.

– Vi vill så gärna gifta oss innan bebisen kommer, vi har pratat jättemycket om det. Det kanske låter fånigt, men vi vill ha samma efternamn och vara en familj, en enhet. Det är vi i och för sig redan, men det känns ändå viktigt symboliskt; vi hör ihop och vi vill gå vidare efter att ha haft det riktigt jobbigt ett tag. Nu vill vi fira, säger Theresa.

Hon har varit hemma på permission från sjukhuset under helgen och visar den oanvända mammabrudklänningen, som hon fick hänga undan när bröllopet ställdes in.

– Det kändes jättejobbigt att ställa in. Vi drog på beslutet in i det längsta. Vi hade lagt ner så mycket tid och energi på att planera och såg fram emot det så mycket.

Men inget ont som inte har något gott med sig. De sparade bröllopspengarna hjälpte till att klara husamorteringarna och räkningar.

– Jag sålde min bil också, och så kunde vi låna pengar av mamma och pappa, som tur var.

Men nu kommer sjukpenningen in som den ska och de har kommit på fötter ekonomiskt.

De hade just börjat planera ett nytt bröllop i januari, när Theresa fick åka in akut till sjukhuset igen med en propp i lungan.

– Men nu börjar jag känna att saker är jobbiga rent fysiskt, jag orkar inte lika mycket som förr.

Kanske kommer bebisen först ändå, men det är okej.

– Nej, bebisen är ju såklart viktigast. Men får jag gå tiden ut så hinner vi gifta oss, men just nu känns det osäkert. Men hoppas gör vi.

Mer läsning

Annons