Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brukshotellet är nu Svanenmärkt

Nu har Högbo brukshotell i Sandviken blivit Svanenmärkt.
– Det känns bra i själ och hjärta, säger Tomas Lindqvist, driftchef på hotellet.

Annons

Nästa gång du tar in på Högbo brukshotell i Sandviken kommer ett märke med en svan att möta dig i receptionen.

Hotellet har nämligen blivit Svanenmärkt.

Vilket innebär att hela driften av anläggningen blivit granskad och att hotellet uppfyllt alla kriterier som krävs för att certifieras som miljövänligt.

Tomas Lindqvist, driftchef på hotellet, säger:

– Jättekul, framför allt eftersom vi ligger på en plats där extra hänsyn måste tas till miljön. Jag tror att Svanenmärkningen lockar både befintliga och nya kunder till hotellet. Men framför allt känns det bra i hjärta och själ att veta att vi sköter hotellet på ett miljövänligt sätt.

Han berättar att de nu fått större kontroll över energianvändningen och att hela personalen engagerats i processen. Några större merkostnader har det inte inneburit att anpassa sig till kraven på en Svanenmärkning.

– Vi har fått byta några leverantörer som inte hade tillräckligt miljövänliga produkter, bara det.

Högbo brukshotell är medlem i Svenska möten som nu satsar stort på Svanen. Meningen är att alla anläggningar i organisationen senast 1 juli 2010 ska vara Svanenmärkta.